Kjetil Klakegg Bergheim www.budskap.net

3mai/135

Er kristne privatskoler bra for integreringen, FrP?

At FrP ikke ønsker muslimske privatskoler er ingen overraskelse. Hadde jeg drukket kaffi til frokosten, mens jeg leste dagens utspill fra FrP, ville jeg sikkert satt den fast i halsen, men ikke på grunn av det jeg leste, men fordi jeg hater kaffi.

Argumentasjonen er heller ikke overraskende. Integrering. Det er ikke bra for integreringen dersom muslimer får gå på sine egne skoler. Men de ønsker kristne privatskoler velkommen. fjallraven kanken soldes Hvor gjennomtenkt er egentlig denne argumentasjonen?

I dag finnes det skoler i Oslo hvor over 90 prosent av elevene har flerkulturell bakgrunn. Under 10 prosent er etnisk norske elever. Fjällräven Kånken Big Jeg ser problemene med denne fordelingen. Det er ikke nødvendigvis bra for integreringen at fordelingen er slik. sac a dos kanken Spørsmålet er om det vil bedre seg dersom man åpner for kristne privatskoler?

For det første, andelen etnisk norske elever ved den offentlige skolen vil ikke nødvendigvis øke dersom man får kristne privatskoler. Hvem kommer til å gå på disse skolene? Jo, kristne. I stor grad er disse elevene etnisk norske. Fordelingen i den offentlig skolen blir med andre ord ikke nødvendigvis bedre. Ei heller integreringen.

For det andre, skal man åpne for flere kristne privatskoler bør alle kristne kunne gå der, uansett bakgrunn. Vi vet at flertallet av innvandrerne i dag kommer fra typiske kristne land. I dag har vi mange innvandrere fra Etiopia, Kongo, Ghana og Algerie, fire kristne afrikanske land. Air Max Goedkoop Skal man si til disse elevene at de ikke skal kunne gå på privatskolene fordi det hemmer integreringen? Da vil det første argumentet over styrke seg ytterligere. Chaussure Asics Gel Noosa Tri 11 Og frykter ikke FrP at man for eksempel kan ende opp med "norske" og "afrikanske" kristne skoler, hvor fordelingen er enda dårligere enn ved de skolene med dårligst fordeling i dag?

For min del virker det som om det er frykten for islam som er rådende og ikke ønsket om å integrere. Hvorfor dette har blitt en debatt aner jeg ikke, for det er i dag ingen muslimske grunnskoler i Norge.

Kommentarer (5) Trackbacks (0)
 1. Sånn går det når man rir prinsipper og ikke bryr seg om den virkelige verden, Kjetil.
  Du skriver “Om man åpner for kristne privatskoler”. Det ER mange private kristne skoler i Norge, Kjetil.
  Våkne og se på virkeligheten og ikke bare de statiske tankene om likhet!

  Så kommer vi til andre religiøse skoler. Jeg skjønner på deg at du er mot det og at alle skal inn i den offentlige skolen.
  Vel, da er du faktisk rett ved FRPs holdninger selv : Ja til private kristne skoler som fins, nei til muslimske.

  • Hei. Ser jeg har brukt den formuleringen ja, men mente selvsagt om man åpner for flere, slik jeg har skrevet i avsnittet under. Om du lurer er jeg like mot kristne privatskoler som muslimske.

   • Spiller det noen rolle, da, om det kommer fler?
    Om man mener at man ikke skal ha fler så vil det likevel være kristne eksisterende og ikke andre.

    Samme resultat som du kritiserer FRP for….

    • Spiller en rolle, for FrP ønsker i større grad enn den sittende regjeringen å åpne for slike skoler..

     • Det er sant. Men overskriften du sikter til “Kristne skoler? - Ja Muslimske? - Nei” er jo det samme som effekten blir av dine ønsker. Ikke så mye å sette i halsen med andre ord ;)


Leave a comment

(required)

Ingen trackbacks ennå.